Escha van den Bogerd  (september 21 1972)
 
ALS U EEN SCHILDERIJ WIL VAN UZELF NAAKT OF FIGURATIEF IN MIJN STIJL VAN UW EIGEN FOTO, NEEM CONTACT OP : email:eschasgallery72@gmail.com
 
POSTERS VAN MIJN WERK KUNNEN WORDEN BESTELD HIER:
http://fineartamerica.com/profiles/escha-van-den-bogerd.html
 
 
Geboren in Den Haag, waar zij de Vrije School bezocht. Aan deze school worden veel kunstvakken gedoceerd zoals schilderen, tekenen en kunstgeschiedenis.

Na deze schoolopleiding volgde Escha diverse kunstcursussen in Europa, o.a. in Florence-Italie, Salzburg-Oosterijk en in haar vaderland Nederland. Inspiratie komt van verschillende dingen, de ouder meesters zoals rembrandt, da vinci, caravaggio, etc. die een uiterst mooi licht creerde. Films die zich in het oude tijdperk afspelen, en plaatsen op de wereld zoals Venetie, Florence, Kastelen en het Midden Oosten.

Maar Inspiratie kan ook komen van mensen, ervaringen goed of slecht, het leven zelf kan nieuwe emoties op het doek verwerken. Haar eerste schilderij verkocht ze in de stad Kitzbuehel in Oostenrijk waar zij drie winters heeft gewoond en gwerkt.

Ze heeft jaren lang reizen gemaakt door het Midden Oosten, Azie, Europa, Australie, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. In Nieuw Zeeland verbleef ze meer dan vier jaar en begon zij haar schilderijen tentoon te stellen in galerieen in het hele land. Er volgde ook tentoonstellingen, wandschilderingen en werken in opdracht in Japan, Europa en de Verenigde Staten. Escha past een schildertechniek toe waarbij abstractie en figuratieve beelden met elkaar worden gecombineerd en elkaars effect versterken.

Zij is een kunstenares met een uitzonderlijke intensiteit. Haar dynamische en poetische abstracties,naakten en gezichten tonen een diepe gevoeligheid en een grote emotionele kracht. Haar acrylschilderijen zin vitaal in benadering en detail en schitterend van kleur en stralen een aura van spiritualiteit uit, hoewel de formele kenmerken ervan volledig in de eigentijdse Europese traditie geworteld zijn.

 

email: :eschasgallery72@gmail.com

 

Als u aan mijn mailing list wil worden toegevoegd, en updates krijgt wanneer er nieuw werk aan mijn website wordt togevoegd, dan kunt u u naam en email invullen door op het envelopje beneden te klikken.